خلاصهای از معرفی کتابهای کتابخوان «بهمن ماه» 1395 به شرح زیر است:
«اسماعیل» نوشته امیرحسین فردی/ انتشارات سوره مهر/ ۳۰۷ صفحه
امیرحسین فردی در این رمان، تصویر پسرک چشمزاغی به نام اسماعیل را ترسیم میکند، در روزگار پیش از انقلاب که همچون دیگران است، بیهیچ تمایز و تشخصی. به قهوهخانه میرود، جوانی میکند و بعد به دنبال کار میگردد. پدرش هم مرده و او باید حامی خانوادهاش باشد. بخت هم با او یاری میکند و به استخدام بانک در میآید. اما در اسماعیل چیزی هست که او را از جماعت جدا میکند. اسماعیل نمیتواند تن به زندگی روزمره بدهد و مدام ندایی در درونش طنین میاندازد و میپرسد: تو کی هستی؟
« جنایت و مکافات» نوشته فئودور داستایفسکی/انتشارات مهری آهی/۷۷۶ صفحه
این کتاب داستان دانشجویی به نام راسکولْنیکُف را روایت میکند که مرتکب قتل میشود. بنابر انگیزههای پیچیدهای که حتی خود او از تحلیلش عاجز است، زن رباخواری را همراه با خواهرش که غیرمنتظره به هنگام وقوع قتل در صحنه حاضر میشوند، میکشد و پس از قتل خود را ناتوان از خرج کردن پول و جواهراتی که برداشته میبیند و آنها را پنهان میکند. بعد از چند روز بیماری و بستری شدن در خانه راسکولنیکف این تصور را که هرکس را که میبیند به او مظنون است و با این افکار کارش به جنون میرسد.
« روزهای فاطمه (شرحی بر خطبه فدک حضرت زهرا سلام الله علیها)» نوشته علی صفایی حائری/ انتشارات لیله القدر/ ۱۲۷ صفحه
این کتاب، شرح مختصری است از خطبه حضرت فاطمه سلام الله علیها. آنچه این نوشتار را نسبت به آثار مشابه متمایز میسازد، تحلیلهای کمنظیر و بینشزا از دلایل رخداد سقیفه و وقایعی است که تا غصب فدک ادامه یافته است. بیان مباحث به شکلی که بعد از ۱۴ قرن برای امروز من درس داشته باشد و به چگونه زندگی کردنم بر اساس بیان حضرت فاطمه سلام الله علیها جهت دهد از دیگر ویژگیهای برجسته کتاب است. شاید بتوان گفت مهمترین دستاورد این کتاب این است که به ما میآموزد اگر چگونه باشیم در پیچ امتحانات از ولی خدا جدا میشویم و از یاری او باز میمانیم و برای پایمردی در رکاب ولی خدا چگونه باید باشیم.
« سرداران ایران زمین»نوشته مهدی میرکیانی / انتشارات امیرکبیر/ دوره ۱۶ جلدی
این اثر مجموعهای ۱۶ جلدی است که در آن داستان زندگی این سلحشوران وطن به زیبایی برای نوجوانان روایت شده است. تصویرگری بسیار زیبای سیدحسام طباطبایی بر جذابیت کتاب افزوده است. نویسنده، این ۱۶ سردار را به گونهای انتخاب کرده که به نوعی تاریخی ۲۶۰۰ ساله تمدن ایران از زمان هخامنشیان تا پس از انقلاب اسلامی را دربرگرفته است. خواندن این مجموعه علاوهبر مرور مختصر تاریخ این سرزمین و آشنا شدن با خیانتها و بیکفایتیها و عبرتها و از سوی دیگر، رشادتها و جانفشانیها، ارزش خاک وطن را بیش از پیش برای نوجوانان این سرزمین عیان کند.