سرپرست اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ساری از برگزاری اولین نشست کتابخوان تخصصی مطالعات دفاع مقدس و فرهنگ مقاومت و چهل و دومین نشست کتابخوان شهرستان ساری همزمان با گرامیداشت هفته دفاع مقدس در شهرستان ساری کتابخانه عمومی آزادگان خبر داد.
عبدالحسین باقری لاجیمی سرپرست اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ساری گفت: نشست کتابخوان تخصصی استان مازندران به میزبانی شهرستان ساری و با حضور جناب سرهنگ مفید اسماعیلی دبیر ستاد تدوین تاریخ جامع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس استان مازندران و مدیر مسئول انتشارات سرو سرخ و با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و جمعی از علاقمندان کتاب ، همزمان با اولین روز هفته دفاع مقدس برگزار شد.
باقری با بیان اینکه در این نشست فرصتی فراهم شده تا مجاهدت های شهدا، این قهرمانان و حماسه سازان بیان شود، افزود : هدف از اجرای این برنامه زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای مظلوم هشت سال دفاع مقدس می باشد و حضور جوانان در این مجلس نشان دهنده عشق و علاقه و احترام آنها به شهدای گرانقدر ایران اسلامی می باشد.
وی غبارروبی و عطرافشانی مزار شهدا و با حضور کتابداران کتابخانه های عمومی شهرستان ساری و همچنین دیدار با خانواده شهدا و عیادت از جانبازان و ایثارگران 8 سال دفاع مقدس ، برگزاری مسابقات خلاصه نویسی کتاب دفاع مقدس(روایت جاویدان)، نامه ای به شهید(حرف دل:یادداشتهای دلتنگی)، برگزاری نمایشگاه کتاب با موضوع دفاع مقدس ، شعرخوانی و .....را نیز برنامه های ویژه این هفته عنوان کرد.
سرپرست اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ساری اضافه کرد: در این نشست جناب سرهنگ مفید اسماعیلی یکی از یادگاران دفاع مقدس به بیان مبانی جنگ پرداختند و نکات مهم و ضروری که جوانان در خصوص دفاع مقدس لازم بود بدانند را با زبانی عامیانه و قابل درک برای این قشر از اعضای کتابخانه بیان کردند که بسیار مورد توجه قرار گرفت.
در این نشست، کتابهای «جنگ فرخنده» نوشته زینب بابکی، توسط مرضیه پادیاب ، «تاریخ دفاع مقدس» نوشته اسماعیل منصور لاریجانی، توسط خورشید مهدوی؛ «این سوی اروند» نویسنده نعمت الله سلیمانی خواه، توسط مریم امینی، «کوچه نقاش ها» نوشته ابوالفضل کاظمی، توسط محمد گلی و« دسته یک: بازروایی خاطرات شب عملیات» نوشته اصغر کاظمی، توسط سید عباس حجازی معرفی و تجربه خواندن آنها با حاضرین به اشتراک گذاشته شد.
جنگ فرخنده: خاطرات خانم فرخنده قلعه نوخشتی
این کتاب به قلم: سرکار خانم زینب بابکی وانتشارات: سرو سرخ می باشد.کتاب به سبک روایت اول شخص نوشته شده و به شکل خاطرات داستانی است. قصه از جنوب شروع می شود؛ از روزهای گرم و شرجی آبادان. قهرمان قصه اصالتا اهل استان فارس است اما خانواده به آبادان مهاجرت کرده و پدر در شرکت نفت و پس از بازنشستگی به شغل آزاد مشغول شده. ما در اوایل قصه یتیمی خانم قلعه نوخشتی را در کودکی شاهد هستیم و اقامت و زندگی او کنار خانواده خواهر که به دلیل فاصله سنی بسیار، او را مامان بشیری صدا می زند. کودکی و نوجوانی می گذرد با خاطرات بسیار شیرینی که راوی نقل می کند. از مهربانی ها، دل نگرانی ها، دستپخت مامان بشیری و مادر خودشان که بسیار جزیی و با دقت روایت اش می کند. حضور در آموزشگاه بهیاری، ازدواج اول و شرح خیانت همسر در ماه های اول زندگی مشترک، طلاق، شروع جنگ و شرح قهرمانی های دلاور مردان این مزر و بوم به خصوص جوانان خرمشهر و آبادان، فوت امام که چنان با دقت تمام صحنه ها و اتفاقات را شرح می دهند که خواننده چاره ای جز ادامه داستان و همزاد پنداری با راوی بر سر راه خود نمی بیند.
این سوی اروند جایی برای دشمن نیست.(روایت انقلاب-جنگ و پایداری در آبادان)
نویسنده این کتاب آقای نعمت اله سلیمانی خواه – متولد 1339 ]عضو اولین سپاه آبادان – مسئول دوره تخریب و تله های انفجاری بوند[از انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس می باشد. یک سال بذر مرگ توسط بعثی ها در آبادان و خرمشهر پاشیده شد و مردم از نظر روحی، روانی، جسمی اقتصادی دچار بحران شدیدی شدند و عده ای برای رهایی از بمباران پیاپی به سمت ماهشهر رفتند.
دشمن ضمن تلاش برای محاصره آبادان می کوشید به سمت ماهشهر پیشروی کند. عراقی ها از انواع بمب های آتش زا برای محاصره آبادان استفاده کردند. صحنه نبرد به طور کامل به آبادان معطوف شد و در روز 40 ام جنگ، خرمشهر به اشغال عراقی ها در آمد و ارتباط با جبهه آبادان قطع شد. در کتاب با طرح های عملیات جنوب – عملیات توکل – سازمان رزم – طرح مانور – احداث جاده ی وحدت و عملیات محدود شهید چمران نیز همراه خواهید بود.
نام کتاب تاریخ دفاع مقدس
این کتاب از دکتر اسماعیل منصوری لاریجانی و انتشارات خادم الرضا (ع) است.
این کتاب از شانزده گذر تشکیل شده است و نویسنده در چهار گذر اول به روایت کودکی و نوجوانی آقای کاظمی می پردازند و تقریباً از گذر پنجک، ماجرای اصلی کتاب آغاز میس شود . راوی در نخستین فصل های کتاب به شرح زندگی و نحوه تربیت و پرورش خود در محله های پایین شهر تهران و آشنایی با زورخانه و لوطی گری و خلق و خوی افراد آن مناطق می پردازد.
در مجموع این کتاب با لحن شیرین راوی و صداقت در گفتار ایشان و حاکم بودن حس لوطی گری و داش مشتی بودن بر تک تک صفحه ها، بسیار جذاب و دلنشین است و تفاوت آن با کتاب هایی که در حوزه دفاع مقدس نوشته می شود همین ویژگی خاص آن است که به دور از کلیشه ها و اغراق ها، نوشته شده است.
نهایتاً در خوبی این کتاب همین بس که رهبر در نمایشگاه کتاب، دنبال این کتاب بودند و به خواندن آن نیز سفارش کردند.
کوچه نقاش ها
کتاب خواندنی «کوچه نقاشها» روایت خاطرات کاظمی، فرمانده گردان میثم در دوران جنگ تحمیلی از زبان خودش است. لحن ساده و بیپرایه کاظمی و به تعبیری ادبیات عامیانه او در کتاب سبب میشود مخاطب ارتباطی صمیمی با اثر برقرار کند. بیان تفاوتهای سالهای قبل و پس از انقلاب از نقاط قوت گفتوگو با کاظمی در این کتاب است. دوران جوانی وی مقارن است با سالهای مبارزه علیه رژیم طاغوت و بعد از آن او 8 سال دفاع مقدس را تجربه میکند. همرزمی او با شهید چمران و دو سال حضور در خاک کردستان از زیباترین و خواندنیترین قسمتهای کتاب است. کتاب در شانزده فصل و بر اساس تاریخ وقایع و مکان آنها تدوین شده است. به دلیل تمرکز بر حوادث جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، رخدادهای انقلاب اسلامی در این اثر به صورت خلاصه آمدهاند. «کوچه نقاشها» طی دو سال و براساس سه ماه مصاحبه تدوین شده است. لحن راوی در جای جای کتاب حفظ شده و راحله صبوری تلاش کرده در نوشتن خاطرات ابوالفضل کاظمی به واژهها، تکیه کلامها و اصطلاحات خاص وی وفادار باشد. عنوان «کوچه نقاشها» هم بر میگردد به نام کوچهای که سید ابوالفضل کاظمی کودکیاش را با بسیاری از همرزمانش در آنجا سپری کرده است.
معرفی دسته یک: بازروایی خاطرات شب عملیات
این کتاب اثر اصغر کاظمی از انتشارات سوره مهر می باشد.دسته یک، جلد یکم از یک مجموعه ای دو جلدی و حاوی احوال و اقوال افراد یک دسته بیست و نه نفره نظامی است که در شب عملیات به مأموریت اعزام شده و هر کدام سرنوشتی پیدا کرده اند. این کتاب، بخشی از گذشته و آینده این افراد را نیز شامل می شود. اصغر کاظمی؛ محقق از 16 سال پیش سرگرم تهیه آثار، نگارش احوال وتدارک مقدمات این کتاب بوده است. علاقه مندی وی به مسائل نظامی منجر به انتشار کتاب «از لندن تا فاو» شد که بخشی کوچک از خاطرات دوران جبهه خود و دو رزمنده دیگر را در برمی گیرد. مقدمات تهیه کتاب «دسته یک» نیز از چهار سال پیش فراهم شد. این کتاب شامل سه بخش و 16 فصل است. در هر فصل، داستانی به زبان راوی نقل می شود. نام راوی، رسته و سمت، تاریخ و محل نخستین مصاحبه در ابتدای هر فصل و مستندات فصل که شامل نام و نام خانوادگی، اسناد مکتوب، عکس و اسناد غیر مکتوب، بیوگرافی و در برخی فصل ها مصاحبه با خانواده شهید در پایان فصل ارائه شده است. این کتاب، شامل 5 پیوست «فهرست اسامی شهدای دسته یک»، «عکس ها» و ... است. دسته یک، مشتمل بر 831 صفحه است و در قطع وزیری منتشر شده است.